Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
Çevre Yönetimi
Genel Müdürlüğü

Ulusal Bildirimlerden Edinilen Dersler Çalıştayı gerçekleştirildi

01 Kasım 2012

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ülke Ofisinin katkıları ile Ulusal Bildirimlerden Edinilen Dersler Çalıştayı 16- 18 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Ülkemizin 2004 yılında taraf olduğu Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında hazırlayıp Sözleşme Sekretaryasına sunmakla yükümlü olduğumuz Ulusal Bildirimin İkincisi, Bakanlığımızın koordinasyonunda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın yürütücülüğünde Küresel Çevre Fonu (GEF) desteğiyle, tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve iş dünyası temsilcileri ile birlikte hazırlandı.

Bu kapsamda Ulusal Bildirim Destek Programı tarafından ülkelerin ulusal bildirim hazırlama sürecinde edindikleri dersleri ve iklim değişikliği konusunu kalkınma planlarına entegre etme konusundaki tecrübelerini paylaşmak amacıyla Bakanlığımız ev sahipliğinde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ülke Ofisinin katkıları ile düzenlenen “Ulusal Bildirimlerden Edinilen Dersler Çalıştayı” 16- 18 Ekim 2012 tarihleri arasında yapıldı. Çalıştaya Asya, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Latin Amerika’dan 50 ülkenin idareci ve uzmanlarından oluşan temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında Uluslararası kuruluşlardan GEF Washington ofisinden Kıdemli İklim Değişikliği Uzmanı Rawleston Moore, UNEP Nairobi ofisinden Çevre Koordinatörü Geordie Colville, UNDP Mukim Temsilcili Shahid Najam ve Bakanlığımız adına Müsteşar Yardımcısı Sayın Sedat KADIOĞLU birer konuşma yaptı. Shahid Najam, çok zengin bir tarih ve kültüre sahip olan İstanbul’un toplantı için en doğru seçim olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında UNDP’nin İkilm Değişikliği ile mücadele sürecinde Türk Hükümeti ile yakın işbirliği içinde olduğunu bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ise herkesin, her ülkenin iklim değişikliği ile mücadelede sorumluluğu olduğunu, iklim değişikliği ile mücadele amacıyla bütün ülkelerin kendi kabiliyetleri doğrultusunda çaba harcaması gerektiğini belirtirken ülkelerin deneyimlerini paylaşmasının sürecin başarıya ulaşmasındaki önemine değindi.

Daha sonra düzenlenen panele Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü İklim Değişikliği Daire Başkanı Kadir Demirbolat katılırken, ülkemizin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Protokol kapsamındaki konumu ve sorumlulukları, ilkim değişikliği ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ile II. Ulusal Bildirim hazırlık faaliyetleri konusunda bilgi verdi.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır