Endüstriyel Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Eşleştirme Projesi kapsamında Düzenleyici Etki Değerlendirmesi Semineri 19 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirletici emisyonların azaltılarak hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyor. Hava kirleticilerden biri olan Uçucu Organik Bileşikler emisyonları insan sağlığının bozulmasına ve yer seviyesi ozon kirliliğine sebep olarak çevre kalitesinin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Uçucu Organik Bileşik emisyonları kontrol altına almak amacıyla Endüstriyel Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor.
Proje kapsamında 19 Eylül 2013 tarihinde yapılan Düzenleyici Etki Değerlendirmesi Seminerine; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra, TÜPRAŞ, Petrol Sanayicileri Derneği, Boya Sanayicileri Derneği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu temsilcileri tarafından katılım sağladı.
Projede, akaryakıt depolama, akaryakıt servis istasyonları, endüstriyel solventler ve boyaların solvent içeriği konularındaki dört AB Direktifinin uyumlaştırılması çalışmaları yapıldı. Hazırlanan mevzuatlardaki geçiş süreleri; projenin teknik yardım bileşeni çalışmaları sonucunda elde edilen envanter ve maliyet analizi çıktıları kapsamında belirlenecek.
Gerçekleştirilen Düzenleyici Etki Değerlendirmesi Semineri ile, ilgili direktiflerin ülkemizde uygulanmasının getireceği çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerin ele alındığı raporun içeriği hakkında paydaşlarla görüş alışverişinde bulunuldu.
Sunumlara ulaşmak için tıklayınız.