Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
Çevre Yönetimi
Genel Müdürlüğü

BENZİN VE NAFTANIN DEPOLANMASI VE DAĞITIMINDAN KAYNAKLI UÇUCU ORGANİK BİLEŞİK EMİSYONLARININ KONTROLÜ ÇALIŞTAYI

05 Ağustos 2022

5/12/2018 tarihli ve 30616 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Benzin ve Naftanın Depolanması ve Dağıtılmasından Kaynaklanan Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Yönetmeliği”nin uygulanması konusunda 04 Ağustos 2022 tarihinde Wyndham Ankara Otel’de Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Eyyüp KARAHAN başkanlığında Benzin ve Naftanın Depolanması ve Dağıtımından Kaynaklı Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Söz konusu Çalıştaya ilgili Bakanlıkların temsilcileri (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, PETDER başta olmak üzere sektör dernekleri ve akaryakıt sektörünün (terminaller,depolama tesisleri, istasyonlar ve tankerler konusunda) temsilcileri, tedarikçi firmalara ait derneklerin yer aldığı yaklaşık 90 kişi katılım sağlamıştır.

Çevre Yönetimi Genel Müdürümüz Sn. Eyüp KARAHAN açılış konuşmasında; Ülkemizin Paris İklim Anlaşmasına taraf olması sebebiyle  Bakanlığımızca “Yeşil Mutabakat ve Net Sıfır Emisyon” hedefleri kapsamında çalışmaları yürüttüğümüzü ve  Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü olarak; atık su, hava, deniz ve sıfır atık konularında Döngüsel Ekonomi ilkeleri kapsamında çalışmaları sürdürdüğümüzü, bugünün gençlerine “temiz hava ve kaliteli yarınlar” bırakabilmek amacıyla Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü olarak çalıştığımızı ifade etti.

Genel Müdürümüz ayrıca; uçucu organik bileşik emisyonlarının hem Dünya Sağlık Örgütü, hem de ülkemizdeki akademik çalışmalarla ciddi sağlık problemine yol açtığına ilişkin çalışmaların olduğu vurgulayarak, çalışmalardaki amacımızın; insan sağlığı ve çevrenin korunması öncelikli olarak, insanların ihtiyaçlarına uygun bir şekilde cevap vermek olduğunu ifade etti.

Ayrıca, “Çevrenin bizlere Atalarımızdan  miras değil, bugünün  çocuklarına “Temiz Hava ve Kaliteli Gelecek” bırakmak amacıyla emanet olduğunu” belirtti. Söz konusu Yönetmelik çalışmalarının bu görev bilinciyle yürütüldüğünden, Yönetmelikte sektöre geçiş süreleri verildiğinden bahsetti.  Bu çalıştay ile; sektör temsilcilerinin ve tüm paydaşların bir araya getirmiş olduğumuzu ifade etti.  

Çalıştayda; Terminaller, Akaryakıt İstasyonları ve Tankerlerde Yönetmeliğin Uygulanması başlığında oturumlar düzenlendi. Tüm sektör temsilcileri ve ilgili paydaşlar tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar uygulama süreci değerlendirildi.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır